Szekszárd

7100 Szekszárd, Széchenyi u. 1-7.

Leírás


Elhelyezkedés

Az ingatlan Szekszárd városközpontjában található. Szekszárd Tolna megye székhelye, Budapesttől kb. 150 km-re, a magyar-horvát határtól kb. 50 km-re fekszik. A Dél-dunántúli régióban található kb. 96 km² területű, kb. 35 ezer lakosú megyei jogú város a régió egyik legfontosabb kereskedelmi, gazdasági és kulturális központja.

Megközelíthetőség

Szekszárdot az M6-os autópályán, a Budapest-Pécs közötti 6-os számú főúton, Baja felől az 56-os számú közúton lehet megközelíteni. A város mellett elhaladó 6-os útról a 63-as számú székesfehérvári és a 65-ös számú siófoki útvonalak is elérhetők. Vonattal a Budapest-Baja vasútvonal vezet a megyeszékhelyre.

Környezet

Az ingatlan Szekszárd belvárosában, központi helyen, a piac, a Szent László utca és a Széchenyi utca sarkán található. Környezetében közintézmények, irodaházak, többszintes társasházak találhatók, megközelíthető aszfaltozott közútról, az ingatlan előtt járda közvilágítás kiépítve. Az épület előtt található a Volánbusz egyik megállója.

A környéken - a teljesség igénye nélkül - a következő létesítmények és a piac találhatók: Rendőrség, ügyészség, bíróság, Vásárcsarnok, Tolna Megyei Levéltár, XI. századi templomrom, Anyakönyvi Hivatal, Gyámhivatal, Városháza, Ady Endre Középiskola, Bezerédj István Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet, Illyés Gyula Pedagógiai Főiskola.

A Széchenyi utca érintett szakaszán a kereskedelmi funkciók dominálnak, az üzletsorok közé pénzintézetek is (pl. OTP Bank) ékelődnek.

Telek és parkoló

A szabálytalan alakú, sík és egyenletes felszínű telek, összközműves.

Az ingatlan telekterületén kettő épület áll. A telek kerítetlen, nagy része térburkolt (aszfalt, beton, térkő, kavicsos) 70 db - személygépkocsi számára alkalmas parkoló került rajta kialakításra. A parkoló megközelíthető a Szent László utca felől, lekanyarodósávról.

Épület

A Széchenyi utcára néz a volt régi Skála áruház, mely részben alápincézett + földszint + 1 emelet + 2 emelet + 3 emelet (visszahúzott szint) + lapostető kialakítású áruház. A másik épület különállóan helyezkedik el, ez földszintes kialakítású.

Jelenlegi állapot

Az ingatlan jelenleg felújítás, tatarozás és új bérlői területek kialakítása alatt áll. A korábbi bérlők egy része kiköltözött. A jelenlegi bérlők: Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Pátria Nyomda Zártkörűen Működő Részvénytársaság, ROSSMANN Magyarország Kereskedelmi Kft. Az épület felújítás során a Társaság nagy hangsúlyt fektet az esztétikai és építészeti felújítás mellett az energetikai hatékonyság növelésére, valamint a gépészeti és elektronikai rendszereke modernizálására is. Ezen túl telepítésre kerül majd egy új 13 személyes lift, amellyel az ingatlanban majd található bérlemények akadálymentesen megközelíthetővé válnak.

Technikai adatok


Cím7100 Szekszárd, Széchenyi u. 1-7.
Helyrajzi számSzekszárd, belterület (helyrajzi száma: 1804/1)
Adás-vételi szerződés dátuma2020.12.14.
Földhivatali bejegyzés dátuma2020.12.15.
Ingatlan elhelyezkedése értékbecslési dokumentáció alapjánközpontban, a Széchenyi u. Szent László u. sarkán, főút mellett, buszpályaudvar közelében, kereskedelmi szempontból kiemelkedő elhelyezkedés
Tulajdoni hányad tulajdoni lap szerint1/1
Ingatlan megnevezése tulajdoni lap szerint„kivett áruház”
Ingatlan besorolása típus szerint, melyet a Kibocsátó tart nyilván mint típuskiskereskedelmi ingatlan
Tulajdoni lap szerint bejegyzett terület (egész négyzetméterre kerekítve)5,169
Telek mérete (egész négyzetméterre kerekítve) tulajdoni lap, értékbecslések, egyéb dokumentációk alapján5,169
Épületek száma2 darab különálló épület
Jellemző építés éve értékbecslési dokumentáció alapján1975
Szintek épületenkéntPinceszint + földszint + 3 emelet; különálló épület: földszint
Épület Alapterülete terasz nélkül (egész négyzetméterre kerekítve)5,201
Ebből kiskereskedelmi típusú építmény Bruttó Hasznosítható Alapterülete (egész négyzetméterre kerekítve)5,201
Ebből ipari-logisztikai típusú építmény Bruttó Hasznosítható Alapterülete (egész négyzetméterre kerekítve)0
Ebből iroda típusú építmény Bruttó Hasznosítható Alapterülete (egész négyzetméterre kerekítve)0
Teraszok alapterülete0
Parkolóhelyek száma70**
Energetikai besorolásCC
Szerződött bérlők 2021.06.30.-ai dátummalNemzeti Adó- és Vámhivatal; Pátria Nyomda Zártkörűen Működő Részvénytársaság; ROSSMANN Magyarország Kereskedelmi Kft.; Szekszárd Város Önkormányzata
Jelenlegi státusz megjegyzésRestrukturálás alatt: jelentős felújítás alatt, valamint feltételezhetően a jövőben összességében a jelenlegihez képest a bérlők összetétele szignifikánsan változni fog
További fejlesztési lehetőség, melynek kihasználása tervezett-

Galéria


Térkép