Miskolc

3530 Miskolc, Király u. 2.

Leírás


Elhelyezkedés

Miskolc megyei jogú város Magyarország északkeleti részén, a Bükk-vidék keleti lejtőinél. Az Észak-Magyarországi régió fővárosa és legnagyobb városa. Borsod-Abaúj-Zemplén megye és a Miskolci járás székhelye. A megye lakosságának negyede Miskolcon él. Az ország negyedik legnépesebb városa Budapest, Debrecen és Szeged után, agglomerációval együtt Budapest és Debrecen után a harmadik legnagyobb, illetve a második legnagyobb belterülettel/beépített területtel rendelkező város Magyarországon Budapest után.

Miskolc Magyarország egyik legjelentősebb ipari központja. A hagyományos nehézipari és élelmiszeripari ágazatok mellett ma már jelentős szerephez jutnak a modern elektronikai, járműipari és vegyipari cégek is a város gazdaságában. Számos innovációs klaszter is működik a városban.

Megközelíthetőség

Az ingatlan Miskolc központi részén, a Vörösmarty városrészben található, a Búza tér közelében, a sétálóutca mellett, a Szinvapark (Interspar, Hervis, Media Markt) Bevásárlóközponttal szemben (ahol a város legnagyobb parkolóháza is megtalálható). Kivételesen jó lokációban fekszik, környezetében számos társasház, kereskedelmi egységek, közintézmények találhatók. Tömegközlekedési eszközökkel könnyen elérhető, a buszmegálló a Király utcán az épület előtt, míg a villamos megálló a szomszédos sétáló utcában található, a megállóból rá lehet látni az épületre. Személygépkocsival könnyen megközelíthető aszfaltozott útról, parkolási lehetőség az épület körül és a szomszédos társasházak előtt biztosított.

Környezet

A telek szabálytalan alakú, sík és egyenletes felszínű, összközműves.

Az ingatlan telekterületén szabadon álló földszint + 1 emelet, lapostetős kialakítású áruház. Az ingatlan jelenleg átalakítás, felújítás alatt áll. Jelenleg kizárólag az első emelet hasznosított, ott a teljeskörű felújítás befejeződött. Az épület homlokzata megújult, a mai kor követelményeihez igazodó, modern megjelenésű lett.

Épület

Az első emeleten kb. 2 éve fejeződött be a felújítás, ott egy plazma központ üzemel, belső kialakítása újszerű, igényes. A földszinti és pinceszinti belső tér is megújul a közeljövőben, azokat a várható bérlők, saját igényeik szerint fogják kialakítani a jövőben. Az épület alaprajzi elrendezés optimalizálódik, így hatékonyabban lehet majd bérbe adni.

Jelenlegi állapot

Az ingatlan földszintje jelenleg felújítás, tatarozás és új bérlői területek kialakítása alatt áll.

Technikai adatok


Cím3530 Miskolc, Király u. 2.
Helyrajzi számMiskolc, belterület (helyrajzi száma: 3700/63)
Adás-vételi szerződés dátuma2020.12.14.
Földhivatali bejegyzés dátuma2020.12.15.
Ingatlan elhelyezkedése értékbecslési dokumentáció alapjánMiskolc központi részén, a Vörösmarty városrészben található, Király utca mellett, Búza tér közelében, a sétálóutca mellett, a Szinvapark Bevásárlóközponttal szemben, ahol a város legnagyobb parkolóháza is található.
Tulajdoni hányad tulajdoni lap szerint1/1
Ingatlan megnevezése tulajdoni lap szerint„kivett eszpresszó”
Ingatlan besorolása típus szerint, melyet a Kibocsátó tart nyilván mint típuskiskereskedelmi ingatlan
Tulajdoni lap szerint bejegyzett terület (egész négyzetméterre kerekítve)1,182
Telek mérete (egész négyzetméterre kerekítve) tulajdoni lap, értékbecslések, egyéb dokumentációk alapján1,182
Épületek száma1
Jellemző építés éve értékbecslési dokumentáció alapján1980
Szintek épületenkéntPinceszint + földszint + 1 emelet
Épület Alapterülete terasz nélkül (egész négyzetméterre kerekítve)1,923
Ebből kiskereskedelmi típusú építmény Bruttó Hasznosítható Alapterülete (egész négyzetméterre kerekítve)1,923
Ebből ipari-logisztikai típusú építmény Bruttó Hasznosítható Alapterülete (egész négyzetméterre kerekítve)0
Ebből iroda típusú építmény Bruttó Hasznosítható Alapterülete (egész négyzetméterre kerekítve)0
Teraszok alapterülete47
Parkolóhelyek száma0
Energetikai besorolás2015-ös energetikai tanúsítvány adatai szerint F, azonban ezt követően volt felújítás az ingatlanon. Jelenleg pontos és hitelesített besorolás nem ismeretes.
Szerződött bérlők 2021.06.30.-ai dátummalHaema Plasma Korlátolt Felelősségű Társaság
Jelenlegi státusz megjegyzésRestrukturálás alatt: kis mértékű felújítás alatt, valamint feltételezhetően a jövőben összességében a jelenlegihez képest a bérlők összetétele szignifikánsan változni fog
További fejlesztési lehetőség, melynek kihasználása tervezett-

Galéria


Térkép