Budapest, Illatos út

1097 Budapest, Illatos út 7/A. B épület

Leírás


Elhelyezkedés

Budapest IX. kerülete a főváros pesti oldalán fekszik. Összefoglaló történelmi neve Ferencváros, a kerületi önkormányzat is ezt használja. A városrész 1792-ben I. Ferenc trónra lépésének alkalmából kapta e nevet. Északnyugatról Budapest V. kerülete, északkeletről a VIII. kerület és a X. kerület, délkeletről a XIX. kerület és a XX. kerület határolja. Déli szomszédja a Ráckevei- Duna-ágon túl Budapest XXI. kerülete, nyugaton pedig a Dunán át a XI. kerülettel szomszédos.

Megközelíthetőség

Gépjárművel a Soroksári vagy Gyáli út felől közelíthető meg, gyalogosan számtalan BKK járattal.

Környezet

Az értékelt ingatlan környezete vegyes képet mutat. Főleg kereskedelmi és ipari ingatlanok vannak szomszédságában.

Telek és parkolás

Albetétesített ipari társasház telek, döntően ÉK-DNy-i tájolású, melynek az alakja szabálytalan sokszög, terepfelszíne sík kialakítású. A telekterület kerített, részben parkosított. A telek rendezett az udvar kb. 55 %-a térburkolt. A terület összközműves.

Az ingatlanhoz a társasház osztatlan közös tulajdonban lévő telek területén, az udvarban 13 db parkolóhely kizárólagos használata tartozik. A parkolóhelyek az épület előtt illetve mögött találhatók.

Épület

Az ingatlan egy 3 db önálló épületből álló társasház része, a portai bejárattal szembeni, „B” jelű épület , a GORDIUSZ 95’ ZRt. földszint + 1 emeletes, lapostetős, középmagas iroda és üzemépülete. Az épület vasbeton pillérváz és szendvicspanel falszerkezetű, belül jellemzően gipszkarton válaszfalakkal. Az épület funkció szerint 2 részre osztható. A bejárattal szemközti 2 szintes részen iroda funkcióhoz tartozó helyiségeket és a hozzájuk kapcsolódó szociális helyiségek, teakonyhák találhatóak, az udvar felé eső részen 1 szintes szerelőcsarnokot.

Az irodarész egyedi gyártott bútorokkal, beépített gépekkel, technológiával felszerelt. Az irodaépület fűtését levegő hőszivattyús rendszer, a csarnok részben klíma biztosítja. A melegvíz bojlereken keresztül biztosított. A belső burkolatok ragasztott kerámia, parketta, műgyanta és PVC. Az irodai rész emeleti szintje intelligens rendszerrel kiépített. Az egész épület riasztóval védett, épületautomatikai rendszer, beléptető rendszer kiépített. A szinteket lépcsőház és a 8 személyes személyszállító lift köti össze. A szerelőcsarnokban egy 3,2 tonnás daru is beépítésre került.

Jelenlegi állapot

Az ingatlan rendelkezik további fejlesztési lehetőséggel, melyet a Társaság a jövőben tervez kihasználni, melynek keretén belül a Társaság vizsgálja az ingatlanra történő további szint (másfél) építését. Ezen beruházás eredményeképpen a várt Bruttó Hasznosítható Alapterület nagyságrendileg további 376 négyzetméterrel nőhet.

Az ingatlanhoz közeli új Duna híd és a kapcsolódó Illatos úti nyomvonal kialakítása során az állam bizonyos ingatlanokat várhatóan kisajátítás útján fog megszerezni. Ez azonban a Budapesti Illatos úti ingatlant várhatóan nem fogja érinteni.

Technikai adatok


Cím1097 Budapest, Illatos út 7/A. B épület
Helyrajzi számBudapest, belterület (helyrajzi száma: 38226/19/B/1)
Adás-vételi szerződés dátuma2018.11.30.
Földhivatali bejegyzés dátuma2018.12.14.
Ingatlan elhelyezkedése értékbecslési dokumentáció alapjánBudapest IX. kerületében a főváros pesti oldalán fekszik. A városrész összefoglaló történelmi neve Ferencváros.
Tulajdoni hányad tulajdoni lap szerint1/1
Ingatlan megnevezése tulajdoni lap szerint„társasház”
Ingatlan besorolása típus szerint, melyet a Kibocsátó tart nyilván mint típusnagyobb részben ipari-logisztikai, és kisebb részben iroda ingatlan
Tulajdoni lap szerint bejegyzett terület (egész négyzetméterre kerekítve)1,185
Telek mérete (egész négyzetméterre kerekítve) tulajdoni lap, értékbecslések, egyéb dokumentációk alapján1,185
Épületek száma1
Jellemző építés éve értékbecslési dokumentáció alapján2011
Szintek épületenkéntföldszint + 1 emelet
Épület Alapterülete terasz nélkül (egész négyzetméterre kerekítve)1,181
Ebből kiskereskedelmi típusú építmény Bruttó Hasznosítható Alapterülete (egész négyzetméterre kerekítve)0
Ebből ipari-logisztikai típusú építmény Bruttó Hasznosítható Alapterülete (egész négyzetméterre kerekítve)644
Ebből iroda típusú építmény Bruttó Hasznosítható Alapterülete (egész négyzetméterre kerekítve)537
Teraszok alapterülete0
Parkolóhelyek száma13
Energetikai besorolásA
Szerződött bérlők 2021.06.30.-ai dátummalGORDIUSZ 95' Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt.
Jelenlegi státusz megjegyzés100%-os kihasználtságú ingatlan, melynek fejlesztési pontenciáljának kihasználása üzleti elemzés tárgya
További fejlesztési lehetőség, melynek kihasználása tervezettA Társaság további két szint ráépítésének lehetőségét vizsgálja, mely irodaterület funkcióként működhetne, melynek tervezett Bruttó Hasznosítható Alapterülete nagyságrendileg további 750 négyzetméter.

Galéria


Térkép