Budapest, Gyömrői út

1103 Budapest, Gyömrői út 148.

Leírás


Elhelyezkedés

Az ingatlan Kőbánya ipari-kereskedelmi szempontból frekventált részén, a Gyömrői út mentén helyezkedik el. Az ingatlan általános ipari célra, vagy raktározásra is alkalmas lehet.

Megközelíthetőség

Az ingatlan a Budapest Liszt Ferenc Repülőtérről, az M4 és M5-ös autópálya, az E71-es és E60-as autóút felől is, főként a 4-es főúton közelíthető meg.

Környezet

Az ingatlan tágabb környezetében (~2 kilométeren belül) számos kereskedelmi, ipari telephely található, a nagyobbakat említve: Sárkány Center, Robert Bosch, Richter Gedeon Nyrt., Kispesti Erőmű, stb.

Telek és parkolás

Az épület a telek középső-hátsó részére telepített, előtte parkoló és zöldterület került kialakításra az utcafront felől. A parkoló felől az épület keleti oldalán kamionok fogadására alkalmas fogadócsarnok került kiépítésre, innen történik az áruszállítás. Az áru a fogadó helyiségen keresztül a raktárba, onnan az üzembe kerül.

Épület

Az épület 2015-ben épült, földszintes kialakítású üzemcsarnok épület, amely egy nyaktagon keresztül csatlakozik egy földszint + emelet szintosztású irodaépülethez. Az üzemi terület (csarnok) jelenleg két fő bérleményre van osztva. Az üzemcsarnokból a nyaktagon keresztül juthatunk a kétszintes irodaházba. Az irodaházban irodák, tárgyalók, szociális és gépészeti helyiségek találhatók. Az üzemcsarnok két körös légcserélő rendszerrel kiépített, a levegő hűthető-fűthető. Az ingatlanhoz tartozik még parkoló és porta épület.

Jelenlegi állapot

Az ingatlan vonatkozásában 2020. március 27. napján kelt szakértői vélemény szerint az ingatlan felszínalatti környezeti állapotának vizsgálata során megállapításra került, hogy a földtani közeg és a talajvízminősége, a bórelemtől eltekintve, minden vizsgált komponens tekintetében, a földtani közeg és a felszín alatti víz szennyezéssel szembeni védelméhez szükséges határértékekről és a szennyezések méréséről szóló 6/2009. (IV. 14.) KvVM-EüM-FVM együttes rendelet szerinti (B) érték alatt maradt. Azonban egy esetleges építési beruházás során majdan kitermelésre kerülő földtani közeg-helyben, vagy egyéb területen nem biztos, hogy korlátozás nélkül felhasználható lenne, vagy a szennyezettség függvényében megfelelő hulladékkezelési eljárásnak kellene alávetni (hulladék hasznosítás/ártalmatlanítás), továbbá az ingatlan vonatkozásában rendszeres mintavétellel és vizsgálatokkal figyelni kell a szennyezettség időbeli változását, tekintettel arra, hogy szennyezettségi határértékhez közeli a földtani közeg és a talajvízminősége.

Technikai adatok


Cím1103 Budapest, Gyömrői út 148.
Helyrajzi számBudapest, belterület (helyrajzi száma: 42296/7)
Adás-vételi szerződés dátuma2020.04.01.
Földhivatali bejegyzés dátuma2020.11.12
Ingatlan elhelyezkedése értékbecslési dokumentáció alapjánBudapest X. kerületében, a reptérre vezető gyorsforgalmi út, és buszmegálló közelében.
Tulajdoni hányad tulajdoni lap szerint1/1
Ingatlan megnevezése tulajdoni lap szerintkivett udvar és porta és raktárcsarnok”
Ingatlan besorolása típus szerint, melyet a Kibocsátó tart nyilván mint típusnagyobb részben ipari-logisztikai és kisebb részben iroda ingatlan
Tulajdoni lap szerint bejegyzett terület (egész négyzetméterre kerekítve)13,378
Telek mérete (egész négyzetméterre kerekítve) tulajdoni lap, értékbecslések, egyéb dokumentációk alapján13,378
Épületek száma2 darab különálló épület közlekedővel összekötve
Jellemző építés éve értékbecslési dokumentáció alapján2015
Szintek épületenkéntföldszintes üzemcsarnok; földszint + 1 emelet iroda
Épület Alapterülete terasz nélkül (egész négyzetméterre kerekítve)3,401
Ebből kiskereskedelmi típusú építmény Bruttó Hasznosítható Alapterülete (egész négyzetméterre kerekítve)0
Ebből ipari-logisztikai típusú építmény Bruttó Hasznosítható Alapterülete (egész négyzetméterre kerekítve)3,025
Ebből iroda típusú építmény Bruttó Hasznosítható Alapterülete (egész négyzetméterre kerekítve)376
Teraszok alapterülete0
Parkolóhelyek száma25
Energetikai besorolásA
Szerződött bérlők 2021.06.30.-ai dátummalMONYO BREWING KFT.
Jelenlegi státusz megjegyzésA megállapodások szerint a jövőben várható, hogy a Monyó Brewing Kft. Által fizetett bérleti és üzemeltetési díjak összege jelentősen megemelkedik. Továbbá a Living Bread Hungary Kft.-vel jövőben kötendő bérleti szerzőséd esetén 100%-os kihasználtságúvá válik az ingatlan.
További fejlesztési lehetőség, melynek kihasználása tervezettA Társaság további két szint ráépítésének lehetőségét vizsgálja, mely irodaterület funkcióként működhetne, melynek tervezett Bruttó Hasznosítható Alapterülete nagyságrendileg további 376 négyzetméter.

Galéria


Térkép